آموزش

چرا فریاد کشیدن می‌تواند برای کودکان مضر باشد؟

در طی چند سال گذشته مطالعات زیادی در مورد اثرات مخرب کتک زدن بچه‌ها انجام شده است، اما اطلاعات کمی در مورد اثرات مخرب فریاد کشیدن بر سر کودکان وجود دارد. با این حال، آخرین تحقیقات نشان می‌دهد که فریاد زدن بر سرکودکان می‌تواند به اندازه‌ی کتک زدن آن‌ها مضر باشد.

تحقیق در مورد اثرات مخرب فریاد زدن

تحقیقات نشان داده است که فریاد زدن و دعوای کلامی شدید، عواقب جدی برای کودکان به همراه دارد. محققان دریافته ‌اند که فریاد زدن باعث افزایش مشکلات رفتاری و علائم افسردگی در نوجوانان می‌شود و تاثیرات منفی آن به اندازه‌ی تنبیه بدنی است. زمانی که کودکان به سن نوجوانی می‌رسند و شروع به توسعه هویتی جدا از والدین خود می‌کنند، ممکن است به طور جدی آسیب‌پذیر شوند و رفتارهای پرخاشگرانه و خشونت آمیز از خود نشان دهند.

چرا فریاد زدن راه موثری برای تنبیه کودکان نمی‌باشد؟

نه تنها فریاد زدن بر سر بچه‌ها مضر است، بلکه یک استراتژی تنبیه مؤثر نیز نمی‌باشد. در زیر دلایلی آورده شده است که ممکن است بخواهید قبل از بلند کردن صدای خود به آن‌ها فکر کنید:

فریاد زدن مشکلات رفتاری بیشتری به وجود می‌آورد

فریاد زدن باعث ایجاد یک چرخه دائمی می‌شود. به این معنا که هرچه والدین بیشتر فریاد بزنند، کودکان بیشتر به رفتار بد خود ادامه می‌دهند و این به نوبه خود منجر به فریاد بیشتر می‌شود. برای از بین بردن این چرخه، باید از روش‌های دیگری جز فریاد کشیدن استفاده کنید.

کودکان نسبت به صدا بی توجه می‌شوند

اولین باری که بر سر کودکی فریاد می‌زنید، احتمالاً توجه او را جلب می‌کنید، اما با گذشت زمان متوجه می‌شوید که هر چه بیشتر فریاد بزنید، اثربخشی آن کمتر می‌شود و این به آن معنا است که کودکان به فریادهای مکرر عادت می‌کنند.

فریاد زدن باعث افزایش ناامیدی در والدین می‌شود

اگر از رفتار کودک خود احساس ناامیدی می‌کنید، فریاد زدن تنها باعث افزایش میزان عصبانیت شما می‌شود. بلند کردن صدا می‌تواند به سرعت یک ناراحتی جزئی را به خشم آشکار تبدیل کند و همچنین احتمال اظهارات توهین آمیز به کودک یا از انتقاد بیش از حد از او را افزایش می‌دهد.

کودکان می‌آموزند که فریاد زدن رویکرد خوبی برای مقابله با درگیری است

وقتی فریاد می‌زنید، کودکان نحوه‌ی برخورد با خشم و درگیری را الگوبرداری می‌کنند و هنگام برخورد با همسالان یا خواهر و برادر خود از این رفتارها تقلید می‌کنند.

فریاد زدن چیز مثبتی را به کودک آموزش نمی‌دهد

زمانی که با فریاد به کودکی می‌گوید “این کار را انجام نده”، به او نشان نمی‌دهید که چه کاری را باید انجام دهد. کودکان باید مهارت‌هایی را بیآموزند که به آن‌ها در مدیریت احساسات و رفتارشان کمک کند تا اشتباهات گذشته‌ی خود را تکرار نکنند.

از دست دادن کنترل به معنای از دست دادن احترام است

القای حس اعتماد و احترام به کودکان نسبت به کسی که بر سر آن‌ها فریاد می‌زد، کار دشواری است. گاهی اوقات کودکان فکر می‌کنند که “اگر نمی‌توانی خودت را کنترل کنی، چگونه می‌خواهی من را کنترل کنی؟” و در نتیجه آن‌ها تمایلی کمتری به خوشحال کردن شما و احترام گذاشتن به عقیده‌ی شما خواهند داشت.

فریاد زدن نتیجه‌بخش نخواهد بود

فریاد زدن نتیجه‌بخش نیست و اگر والدین این کار را انجام می‌دهند، باید آن را کمتر کنند و جای آن از روش‌های دیگری مثل گرفتن برخی امتیازات از کودک خود برای مدیریت رفتار او استفاده کنند.

user06

Recent Posts

راه‌های ساده برای جلوگیری از فرار کردن بچه‌ها از مدرسه

دانش‌آموزان دوره‌ی متوسطه اغلب وسوسه می‌شوند که چند قانون را زیر پا بگذارند. فرار از…

4 سال ago

چگونه می‌توانیم نوجوانان را از انجام رفتارهای جنسی محفوظ نگه داریم؟

رفتارهای جنسی وقتی در رابطه با کودکان و نوجوان مورد استفاده قرار می‌گیرند، به طور…

4 سال ago

تقویت مهارت‌های پایداری و تعادلی در کودکان

مهارت‌های تعادلی نوعی از مهارت‌های حرکتی هستند که شامل تعادل و انتقال وزن می‌باشند. برای…

4 سال ago

تقویت مهارت‌های دستی در کودکان

مهارت‌های دستی به معنای استفاده‌ی موثر از دست‌ها در فعالیت‌های مختلف به منظور دستیابی به…

4 سال ago

استراحت دادن به مغز، باعث موفقیت کودک شما در مدرسه می‌شود

در یک کلاس درس، معلم ممکن است از تمرینات ورزشی ساده‌ای برای استراحت دادن به…

4 سال ago

6 تمرین ورزشی ساده و آسان برای کودکان

ورزش برای بچه‌ها باید سرگرم کننده باشد. به همین علت بهتر است به جای عنوان…

4 سال ago